top of page

Masažom protiv gripe i prehlade

Sa hladnijim vremenom dolazi i sezona čestih prehlada, viroza i gripe. Većina ljudi u današnje vrijeme "nema vremena" biti bolesna; što zbog obveza, djece, posla i slično. Danas objašnjavamo kako djelovati preventivno i spriječiti pad imuniteta.

Kako masaža djeluje kao preventiva protiv bolesti?

Masaža dokazano povećava razinu bijelih krvnih zrnaca zvanih lekukociti čija je osnovna uloga zaštita organizma od mikroorganizama te stranih tijela koja prijeđu prirodne barijere kože. Masaža također potiče rad limfe koja izbacuje štetne tvari i toksine iz tijela. Dokazano je da jedna masaža tjedno pozitivno djeluje na jačanje imuniteta i sprječavanje pojave gripe i prehlade ili ublažavanje simptoma istih.

Što se događa sa tijelom tokom prehlade?

Kod prehlada u ovim prijelaznim razdobljima javljaju se nedostatak energije i malaksalost. No kad mirujemo, usporava se i cirkulacija pa time i izmjena tvari i detoksikacija, zbog čega se tijelo sporije oporavlja. Masaža dokazano ubrzava oporavak i detoksikaciju tijela, te pozitivno djeluje na simptome prehlade.

Kada ipak odustati od masaže?

Masažu treba izbjegavati jedino ako imate povišenu tjelesnu temperaturu (jer masaža dodatno diže temperaturu tijela) ili kod akutnih upalnih procesa u tijelu.

Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page