top of page

Zašto je "zimska" masaža bitna?

Zima je općenito najdepresivnije godišnje doba za veliku većinu ljudi. Zašto je tako i kako si pomoći pročitajte u članku.

Zašto smo zimi depresivni i bezvoljni?

Razlog tome često je nedostatak izloženosti svjetlu što utječe na smanjenje lučenja serotonina - "hormona sreće" koji poboljšava raspoloženje, a suzbija depresiju, tjeskobu i strah.

Što se događa kada nam fali serotonina?

U najviše slučajeva kod niske razine serotonina dolazi do depresije i debljanja. Čovjek traži nešto što će mu pomoći dići razinu serotonina, a to uglavnom završi prejedanjem slatkišima, kolačima i drugom nezdravom hranom što vodi do debljanja.

Kako masaža pomaže?

Masaža dokazano potiče lučenje serotonina, što znači da automatski utječe na bolje raspoloženje. Uz to, dokazano je da masaža pozitivno djeluje na jačanje imunološkog sustava što je vrlo bitno, pogotovo tokom zimskih mjeseci. Također, boravak u toplom prostoru uz ugodnu muziku i masažu pomaže održati optimizam tokom tmurnih dana.

Ako zimi patite od prehlada, viroza ili gripa, ako osjećate da vam pada imunitet ili ste samo loše volje, masaža je idealno rješenje i prevencija za vaše probleme.

Obratite nam se s povjerenjem!

Rezervirajte svoj termin na 0989227989

Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page